Napi Vásárhely

2017.jan.26.
Írta: Napi Vásárhely

Madárinvázió a holtágon

Mártély mindig tartogat látnivalót és bizony ez télen sincs másként. Valóságos madárinvázióval találkoztunk, több száz vadkacsa mellett a hattyúk is jól érzik magukat.

20170121_164031.jpg

Hétvégi látogatásunk során tapasztaltuk, hogy sokan kint töltötték a szabadidejüket, korcsolyáztak, sétáltak vagy éppen az Üvegtigris című népszerű film mintájára készült, lakókocsiból kialakított büfénél falatoztak.

20170121_164037.jpg

Az egész holtág vize fagyott, kivéve azt a részt, ahol nyáron a kijelölt fürdőrész szokott lenni. Ott most vadkacsák és hattyúk teszik mindezt. Utóbbiból pontosan negyvenkettőt, míg az előbbiből több százat "számoltunk" össze. Nem hétköznapi látvány ennyi madarat együtt látni egy viszonylag kis területen, ajánljuk mindenkinek a megtekintését.

Frissítés: Az elmúlt hétvégén ismét kilátogattunk, hogy szemre vételezzük a szárnyasokat. A látvány még mindig gyönyörű volt, a parkoló autók száma pedig a pihenőhely legszebb napjait idézte fel.

sam_3726.JPG

További fotók ide kattintva tekinthetőek meg!

Csúszós élmény kerékpározni

Bringára pattantunk, hogy szemügyre vegyük a városban a hóhelyzetet. Hol teljesen, hol alig-alig takarították el az utakat, a járdákról nem is beszélve.

20170117_120748.jpg

Veszélyes dolog télen kerékpárra szállni (Fotó: a szerző)

Ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk, igyekeztünk minden körzetet bejárni, az újvárosi résztől egészen tabánig tekertünk. A forgalmas utak jól járhatóak, a mellékutakról már nem igazán mondható el mindez, akad ahol részben, van, ahol teljesen havas, csúszós.

20170117_114349.jpg

Autóval járható, kétkerekűvel nem igazán (Fotó: a szerző)

Kerékpáros város Hódmezővásárhely, sokan ilyenkor is biciklivel járnak. A kerékpárutak állapota teljesen jó, ám a mellékutakon sokszor a járdára kényszerültünk, ami sok helyen még gyalog is veszélyes.

20170117_114536.jpg

Adódik a kérdés: a lakó nem jár ki a házból? (Fotó: a szerző)

A járdák eltakarítása, jégmentesítése a tulajdonos kötelessége. Több helyen sózták, fűrészporozták, így igyekezve elkerülni az elcsúszásokat. Sajnos sokan ezt nem tették meg, nem gondolva például a kézbesítőkre, akik nap, mint nap ilyen körülmények között hajlandóak dolgozni.

Egykor szobor állott, mára csak a talapzata

Hiányos a Szent István téri templom előtti füves terület. Nepomuki Szent János szobra körfogalomba költözött, szerintünk eljött az ideje a pótlásának.000698922_1_jpg_jpg_orig.jpg

A szobor eredeti helyén, a Szent István téri templom előtt

(Fotó: http://hodmezovasarhely.utisugo.hu)

orig_2948.jpg

Új helye a szegedi út egyik körforgalmi csomópontja

(Fotó: www.hodmezovasarhely.hu)

A kalandos történetű szobor (előfordult, hogy tiltakozás miatt garázda legények a fejét leütötték) helye, talapzata nem került elbontásra az elköltöztetésekor, így az már 7 éve üresen áll.

20170105_122728.jpg

Üresen áll az egykori szobor helye (Fotó: a szerző)

Azt, hogy kiről, mivel kapcsolatosan kellene új szobrot állítani, nem a mi tisztünk eldönteni. A másik megoldás a teljes elbontása, a terület befüvesítése. Mi inkább az első megoldást támogatnánk.

Címkék: Csúcs

Babos Tímea a Hód TC-ben?

A Szabadság téri Tenisz Club előtt kaptuk nemrég lencsevégre hazánk jelenlegi legjobb teniszezőjének autóját. Honlapjának beszámolója szerint pár napja még Kínában játszott.

babos_timea.jpg

A 23 esztendős játékos felmatricázott járműve a Tenisz Club előtti parkolóban.

20170104_133931.jpg

Amennyiben személyesen ő (és nem a stábjából valaki) érkezett a gépjárművel, vélhetően felkészülést végezhet Hódmezővásárhelyen. Felvettük a kapcsolatot a menedzsmentjével, amint tájékoztatást kapunk tőlük, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Tímea a kínai versenyről egyből Ausztráliába utazott, az autóval édesapja, Babos Csaba érkezett. Ő egyébként fiatal versenyzőkkel edzőtáborozni jött a városba - közölte a játékos sajtófelelőse.

Címkék: Csúcs