Napi Vásárhely

2017.feb.20.
Írta: Napi Vásárhely

Számtalanszor jártam a városban és környékén - interjú Vastag Csabával

Március 3-án a Balogh Imsi Sportcsarnokban jótékonysági koncertet ad hazánk egyik legsikeresebb énekese. A Tiszta Szívvel Egyesület rendezvényének bevételéből egy újabb játszóteret kívánnak megvalósítani.

vastag_csaba_1.jpg

A 18 órakor kezdődő rendezvényre a BFMK pénztárában és a helyszínen lehet jegyet vásárolni. Előzenekarként a helyi PopArt együttes fogja a hangulatot fokozni. Ezt követően zenekarával lép színpadra a 2010-es X-Faktor győztese.

Nekünk ez a kedvenc dalunk tőle, valószínűleg felcsendül a koncerten

A legutóbb a Star Academy című televíziós műsorban zsűriző énekes válaszolt kérdéseinkre. Interjú.

Március 3-án a Tiszta Szívvel Egyesület rendezvényén Hódmezővásárhelyen adsz koncertet. A jótékonysági koncert bevételét egy újabb városi játszótér kialakítására fordítják. Szívesen mondtál igent a felkérésre? Mennyire érzed fontosnak a jótékonykodást?

Nagyon nagy szeretettel fogadtam a felkérést, hiszen igyekszem a lehetőségekhez mérten minél több jótékonysági eseményen részt venni. Kiemelten foglalkoztatnak az olyan ügyek, ahol az alanyok nem tudnak saját magukért kiállni, ilyenek a gyerekek is. Mivel ők nem tudnak segíteni magukon, a mi felelősségünk és feladatunk, hogy szebbé és értékesebbé tegyük az életüknek ezen fontos szakaszát.

Mivel készülsz a koncertre? Mely dalok csendülnek fel?

Többnyire a legismertebb dalaimat játsszuk majd a zenekarral. Biztos vagyok benne, hogy lesznek újdonságok is. Szeretném, ha a koncert egy, a közönséggel közösen létrehozott interaktív élmény lenne. Ennek értelmében többnyire a tempósabb szerzeményeinket tervezzük műsorra tűzni.

Korábban jártál-e már Hódmezővásárhelyen? Ha igen, mi a véleményed a városról?

Számtalanszor jártam a városban és környékén. Mindig baráti fogadtatásban és vendéglátásban volt részünk. Így terveink szerint ezúttal is maradunk még egy kicsit a koncert után.

Köztudott, hogy számtalan rajongód van az országban, ez itt sincs másként, lesz-e lehetőség közös fotó, autogram kérésére a koncert után?

Természetesen igen.

Kérjük, üzenj valamit a város lakóinak.

Azt üzenem nekik, hogy jöjjenek el minél többen és lehetőség szerint a legkényelmesebb ruhájukat vegyék fel.

Így a beszélgetésünk végén, minden interjú alanyunk kap egy szokatlan, nem a témába illő kérdést. Tőled azt kérdezzük, hogy milyen emlékeid vannak az óvodából, mi volt a jeled?

Nem emlékszem mi volt a jelem, de vannak emlékeim: a tisztasági csomagomra és a babzsákomra hímzett ásóról és/vagy traktorról. Egy dolgot tudok csak: szerelmes voltam egy lányba, akinek fecske volt a jele és azt hiszem talán Vikinek hívták. Azóta sem találkoztam vele… azt hiszem.

Frissítés: Remek hangulatú koncertet adott pénteken az énekes. Zenekarával percek alatt magával ragadta a közönséget.

Javításért kiált egy közlekedési tábla

Egy elsőbbségadás kötelező tábla elveszítette funkcionalitását Újvároson. Sürgősen javítania kellene az illetékeseknek.

A Csomorkányi és a Széchenyi utca sarkán áll üresen az oszlop, közvetlenül alatta a tábla. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy egy nagyobb gépjármű mehetett neki, kisebb görbület látszódik rajta. Forgalmas főútról van szó, minél hamarabb javítani kellene a problémát.

Frissítés: Bár hetekbe tellett, sikerült az illetékeseknek kijavítani a problémát.

Telt házas előadás a BFMK-ban

Szombaton a Ne most, drágám! című előadást tűzték műsorra Csonka András, Hujber Ferenc, Xantus Barbara főszereplésével, csordultig telt nézőtér előtt.

ne_most_dragam.JPG

A Veres1 színház produkciójában egy nercbunda adásvétele okozott bonyodalmat, na és persze a kesze-kusza kapcsolatok. A két férfi főszereplő zseniálisat alakított, remekül hozták karakterüket. A két felvonásos előadáson többségben volt az idősebb korosztály, az ifjabb generációt alig-alig lehetett észrevenni. Reméljük a jövőben minél többen választják közülük a szórakozásnak eme remek fajtáját.