Napi Vásárhely

2018.már.21.
Írta: Napi Vásárhely

Már csak a strandolók hiányoznak - tavat találtunk az Ipari Parkban

Csak az időjárás akadályozott meg bennünket abban, hogy akár meg is mártózzunk benne. A magas belvíz miatt a városban többfelé is hatalmas vízfelületek alakultak ki.

img_20180321_130301.jpg

Tekintse meg felvételünket az Ipari Parkból, egy "tó" a sok közül:

Döntöttek a vásárhelyiek: Dr. Márki-Zay Péter vezetheti a várost

Nagy fölénnyel nyerte az időközi polgármester-választást, közel 4000 szavazattal kapott többet, mint legfőbb riválisa. Tegnap este az eredményváró után autósmenet indult a Kossuth térre, ahol éjszakába nyúlóan ünnepeltek az emberek.

img_20180225_213038.jpg

A választásra jogosultak 62.45%-a vett részt a választáson, az egész napos részvételi adatok végig kiugróan magasak voltak.

Három jelöltre zajlott a voksolás, Hernádi Gyula és Dr. Márki-Zay Péter függetlenként, míg Hegedűs Zoltán a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult. A végleges eredmények:

vegeredmeny.png

Az eredményeket a győztes jelölt a kampánycsapatával együtt a Vuk Vendéglőben követte figyelemmel, majd a 100%-os feldolgozottsága után -szinte a teljes országos sajtó részvételével- itt mondta el győzelmi beszédét. A gratulációk fogadása, illetve interjúk és szelfik tömegének készítése után autós menet indult a Kossuth térre, ahol a hideg ellenére több százan folytatták az ünneplést. Videós felvételünk 23:00 tájban készült, így énekelték a Himnuszt a Fekete Sas előtt:

Gratulálunk a jelölteknek, gratulálunk Hódmezővásárhely új polgármesterének: Dr. Márki-Zay Péternek!

Könnyebb így névtelenül vezetni az oldalt - a Vásárhelyi Mémek ötletgazdájával beszélgettünk

Továbbra sem csökken a lendületük, futószalagon érkeznek az újabbnál újabb mémek. Bár személyüket nem szeretnék felfedni, de azért néhány információt elárultak magukról, az oldalról.

vasarhelyi_memek.png

Mit lehet tudni rólatok, kik vezetik az oldalt?

Naponta megkérdezik tőlünk, hogy melyik suliba járunk, hány évesek vagyunk vagy mi a nevünk... Ezeket az infókat nem igazán akarnánk kiadni, sokkal könnyebb így, névtelenül vezetni az oldalt.

Honnan jött az oldal ötlete?

Megláttam pár mémes oldalt, akik a saját városukról készítettek mémeket, és nagyon jót nevettem rajtuk, úgy gondoltam, hogy miért is ne csináljunk egyet Vásárhelyről is. Ráírtam az egyik barátnőmre, hogy lenne-e kedve elindítani egy ilyen témájú oldalt. Egy jó darabig ketten voltunk, utána csatlakozott hozzánk még 2 osztálytársunk is. Jelen pillanatban 4-en vezetjük ezt az oldalt, 3 lány és 1 fiú. Ez várhatóan így is marad, nem szeretnénk tovább bővíteni az adminok listáját.

Mikor indult az oldalatok, miképp alakult a követők száma?

2018. január 2-án indult, és mit ne mondjak, iszonyat gyorsan növekedett a követőszám, kevesebb mint 2 hét alatt már túl voltunk 700 követőn, erre 1-1,5 hétre pedig meg lett az 1000 követő, ami számunkra még most is hihetetlenül nagy szám.

Hány kép érkezik hozzátok naponta?

Elég sok kép érkezik hozzánk nap, mint nap, de ezeket nem mind rakjuk ki. A privát csoportunkban eldöntjük, hogy mi kerülhet ki, illetve mi nem, ezért, ha valamelyikőtök képe nem kerül ki, ne haragudjatok meg, lehet, hogy nem illett az oldalunk témájához, vagy nem volt olyan eget rengetően vicces.

Kövessétek Instagrammon a @vasarhelyimemek-et,

de azért rólunk se feledkezzetek meg: @napivasarhely.

Nem jutott tovább a Dal-ban a Dodgem egykori énekese

Szombat este a közmédia Eurovíziós válogató műsorában lépett fel Nekem Te című dalával és párjával Maya, azaz Szalma Annamária. A szegedi lánynak Vásárhelyhez is van kötődése, pár éve a Dodgem gyerekzenekarban is énekelt.

maya-es-peti-e1513243418754.jpg

Párjával kétségtelenül nagy a szerelem, azonban dalukat a négytagú zsűri ízekre szedte, így pontjaik száma nem sok jóra biztatta őket már rögtön a műsor elején. Egyedül a nézőkben bízhattak, de ők sem rajongtak a giccses előadásukért, így már az előválogatóban búcsúzni kényszerült a Maya 'n' Peti kreatív elnevezésű duó. Előadásuk a Dal 2018 színpadán:

A dal utóélete sem várható fényesnek, a YouTube közönsége sem túlzottan rajong az előadásukért, negatív kommentek és dislike-ok sora szerepel a felvétel alatt.

hqdefault.jpg

Annamáriát a Vásárhelyi közönség a Dodgem együttes egyik énekesnőjeként is ismerheti, találtunk is egy felvételt pár évvel ezelőttről, ez a képre kattintva tekinthető meg.

Rég röhögtünk ilyen jót, hódítanak a vásárhelyi mémek!

Pár hete indult hódító útjára, de máris túl az 1000-es követői létszámon. Szerkesztőnk ma reggel figyelt fel a fiatalok által működtetett oldalra, mutatjuk a kedvenc képeinket!

vasarhelyimemek.jpg

Egy-két kivételtől eltekintve, remek poénok találhatóak az Instagram felületükön, melyek főként a fiatalabb korosztályt célozzák meg. A suli és a bulik a legtöbbet boncolgatott témák, legnépszerűbb posztjaikat százak lájkolják. A mi kedvenceink:

hegyiendre.jpg

atev.jpg

602.jpg

A Vásárhelyi Mémek oldal követhető a következő címen: www.instagram.com/vasarhelyimemek, mi pedig itt: www.instagram.com/napivasarhely